Στους δρόμους χιλιάδες Έλληνες

Με το σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας» περισσότεροι από 15.000 χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας, αψήφησαν το κρύο και πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα σε ένδειξη συμπαράστασης στην «μάχη» της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους στο έκτακτο Eurogroup. Με αναρτημένη στο Facebook φωτογραφία από τη συγκέντρωση των πολιτών στο Σύνταγμα και το μήνυμα «στις πόλεις της Ελλάδας

& της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης. Είναι η δύναμή μας» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαιρετίζει από τις Βρυξέλλες την πρωτοβουλία των πολιτών.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, της Γαλλίας, της Γερμανίας.

«Οι πολίτες της Αθήνας και δεκάδων άλλων πόλεων της Ελλάδας και της Ευρώπης δίνουν και πάλι ζωή στις πλατείες σε διαδηλώσεις ενάντια στη λιτότητα. Το τσουχτερό κρύο και το χιόνι δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να γεννηθεί ένα νέο «κίνημα πλατειών» προκειμένου να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία. Στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής δεν διαπραγματεύεται μόνη της η ελληνική κυβέρνηση αλλά μαζί με τα 10.000.000 των Ελλήνων πολιτών. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό και στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανωτικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν αρκετές ανθρωπιστικές, πολιτικές, πολιτιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της αμερικανικής μεγαλούπολης, η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στις 1:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Όπως επισημαίνεται, «στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης θα απαιτήσουν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «μετά την εκλογή της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες».

Οι διοργανωτές καλούν τους φίλους τους στη Νέα Υόρκη να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα