Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πατέρα του Νίκου Ρωμανού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Δεν βρέθηκε λύση. Θα το ξανασυζητήσουν και εύχομαι να βρούνε λύση. Αυτό που ζήτησα ήταν να γίνει το αίτημα του παιδιού μου δεκτό.Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα. Είναι πολύ κρίσιμη η φάση της υγείας του και όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται οι πιθανότητες του θανάτου του» είπε ο πατέρας του απεργού πείνας μετά την συνάντηση. Κατηγορηματικά αντίθετος για την συνάντηση ήταν ο Ρωμανός όπως εξέφρασε σε χειρόγραφη επιστολή του.

«Δεν πηγαίνουμε με ανεδαφικά αιτήματα, ούτε με έπαρση. Πηγαίνουμε για να βρεθεί μια λύση» δηλώνει ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης. Εκδικάζεται στο μεταξύ σήμερα στον Άρειο Πάγο, η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, που είπε όχι στην εκπαιδευτική άδεια.

Τμηματικά, για λόγους ασφαλείας, οδηγούνται στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθούν, οι συλληφθέντες από τα επεισόδια του Σαββάτου, μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πολιτεία δεν θα στερήσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση του επανέλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου. Αίσθηση από τη διαφοροποίηση του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος ζήτησε από όσους σήμερα ολιγωρούν να μην πάρουν το κρίμα στο λαιμό τους - όπως είπε χαρακτηριστικά. – και να σκεφτούν ότι στα χέρια του έγκλειστου σήμερα Ρωμανού ξεψύχησε δολοφονημένος πριν λίγα χρόνια ο 16χρονος φίλος του.

Νέα κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και το ρόλο της Αστυνομίας. Απόπειρα να δημιουργηθεί τεχνητή ένταση στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου, κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για φαινόμενα προκλητής έντασης». Για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που το παίζει 'φίλος της Αστυνομίας' έκανε λόγο η ΝΔ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «το δικαίωμα νόμιμης βίας που διαθέτει η Αστυνομία, το ασκεί με εγκράτεια».

Σάλος έχει προκληθεί από βίντεο που μετέδωσε το MEGA, στο οποίο αστυνομικοί φαίνεται να τοποθετούν μια μολότοφ σε σακίδιο και στη συνέχεια να το κλείνουν, ενώ οπερατέρ του Reuters κατέγραψε στιγμιότυπο στο οποίο άνδρας των ΜΑΤ ρίχνει γροθιά και στη συνέχεια κλωτσάει διαδηλωτή που έχει ήδη θέσει υπό κράτηση και του έχει ακινητοποιήσει τα χέρια πίσω από την πλάτη. Παράλληλα, άλλα βίντεο δείχνουν κουκουλοφόρους να βγαίνουν ανενόχλητοι πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια. Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στις 8 και μισή το πρωί έξω από τα δικαστήρια, στην ευελπίδων όπου αναμένεται να οδηγηθούν συλληφθέντες από τα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, υπό κατάληψη τελεί σήμερα το δημαρχείο Χανίων σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί, περίπου 25 άτομα, κυρίως νεαροί, μπήκαν στο κτήριο και ζήτησαν από όσους βρίσκονταν μέσα να αποχωρήσουν. Οι καταληψίες, έκλεισαν την κεντρική πόρτα του δημαρχείου, ενώ απέκλεισαν και την είσοδο με ασανσέρ, που βρίσκεται πίσω από το κτήριο.

Για την κατάληψη ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας φθάνοντας λίγο μετά στον χώρο. Έξω από το δημαρχείο βρίσκονται και άνδρες της ΕΛΑΣ που παρακολουθούν διακριτικά τις εξελίξεις.

Υπό κατάληψη βρίσκεται και το δημαρχείο Ιωαννίνων από νωρίς το πρωί. Ομάδες αντιεξουσιαστών μπήκαν στους χώρους του δημαρχείου και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, ενώ κατέβασαν την ελληνική σημαία και τοποθέτησαν στην πρόσοψη του κτηρίου πανό με τα αιτήματά τους και συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Οι καταληψίες ζήτησαν να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ ανέφεραν στους εργαζόμενους ότι η κατάληψη θα διαρκέσει έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα