Ενώπιον του ανακριτή ο Γ. Ρουπακιάς

Συνεχίζεται έως αυτή την ώρα η απολογία ενώπιον των ανακριτικών του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, που καλείται να απολογηθεί για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Συνάντηση εντός της ημέρας θα έχουν ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε μία προσπάθεια να υπάρξει κοινή πρόταση για το θέμα της διακοπής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Και

νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες, την ίδια ώρα, για τη Χρυσή Αυγή. Άτομο υπό προστασία έδωσε στοιχεία για διακίνηση όπλων από βουλευτές, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι δύο μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές ήταν χρηματοδότες του κόμματος.

Έρευνα, εν τω μεταξύ, που έγινε στις ένοπλες δυνάμεις αποκαλύπτει ότι Χρυσαυγίτες πήραν απαλλαγή από το στρατό με το λεγόμενο «τρελόχαρτο», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος. Πρόκειται κυρίως για μέλη ταγμάτων εφόδου, που παρά την εμμονή τους σε στρατιωτικές στολές και στρατιωτικό βήμα, και τον δήθεν πατριωτισμό που πουλούσαν, φρόντισαν -μέσω ψυχιάτρου- να πάρουν απαλλαγή στράτευσης. Με βάση το ρεπορτάζ, την υπόθεση χειρίζεται προσωπικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωσταράκος και όλοι θα κληθούν για εξηγήσεις και επανεξέταση.

«Υπάρχουν σαφείς κόκκινες γραμμές και όρια στην προσέγγιση ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή στη ΝΔ είχε ξεκαθαριστεί τιείναι άκρο», τόνισε στον Αθήνα 984 και τον Τάκη Καμπύλη η επικεφαλής τωνευρωβουλευτών της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

«Αυτή τη στιγμή είναι επαρκές το νομικό οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσουμε τα φλέγοντα ζητήματα, όπως αυτό της Χρυσής Αυγής» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, προσθέτοντας πως είναι ασαφές το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την κατάθεση του νέου αντιρατσιστικού νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα