Όχι σε νέα οριζόντια μέτρα

Το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2014 - 2015 δεν ξεπερνά τα 10,5 δισ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup. Ερωτηθείς για το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η Ελλάδα

δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικό δημοσιονομικό κενό για το 2014. Αναφορικά με τη δήλωση του εκτελεστικού μέλους του συμβουλίου της ΕΚΤ, Γιέργκ Άσμουσεν ότι το χρηματοδοτικό κενό δεν θα καλυφθεί με τη μετακύλιση ομολόγων, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.

Tέλος εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητά του ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα σημειώνοντας ότι, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην ικανοποίηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα οδεύει προς πρωτογενές πλεόνασμα και τα μέτρα για άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων προχωρούν, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επανέλαβε ωστόσο ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο Δημόσιο Τομέα αλλά και στο φορολογικό μηχανισμό.

Ακόμη ξεκαθάρισε ότι το θέμα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού του υφιστάμενου προγράμματος στήριξης θα συζητηθεί στη συνεδρίαση Δεκεμβρίου ή Ιανουαρίου του Γιούρογκρουπ, ενώ πιθανές ανάγκες για μετά το 2014 θα εξεταστούν την επόμενη χρονιά και πάντα υπό την αίρεση ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις του προγράμματος. Επανέλαβε όμως ότι παραμένει η ευρωπαϊκή δέσμευση του περασμένου Νοεμβρίου να υπάρξουν κινήσεις μείωσης του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα