Στον «αέρα» το Δώρο Πάσχα

Νέα τακτική φαίνεται να υιοθετούν οι εργοδότες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, με το επιχείρημα της διασφάλισης του κανονικού μισθού του Απριλίου. Την ώρα μάλιστα, που οι υπάλληλοί τους περιμένουν το δώρο ώστε να ανταπεξέλθουν σε υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,ιδιοκτήτης μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας μίσθωσε εργατολόγο, προκειμένου να βρει νόμιμο τρόπο, που θα στηρίζει την απόφαση του εργοδότη να μην καταβάλλει το μισό μισθό, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να ανταποκριθεί στη μισθοδοσία του Απριλίου.

Ειδικοί

πάντως εκφράζουν την άποψη ότι πως ανάλογη απόφαση είναι παράνομη, καθώς η μη καταβολή δώρου στους εργοζόμενους συνιστά ποικικό αδίκημα κι εγείρει τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Ήδη, σε πολλές περιπτώσεις που είχαν διαπιστωθεί τα περασμένα Χριστούγεννα, εργοδότες που δεν είχαν καταβάλλει στους υπαλλήλους τους το δώρο εξαφανίστηκαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη. Ωστόσο, μεγάλο ρόλο θα διαδραματίσει και η Επιθεώρηση Εργασίας, εφόσον παρέμβει έγκαιρα.

ΦΩΤΟ: by Images_of_Money

Πηγή: Αθήνα 9.84, 24h

Keywords
Τυχαία Θέματα