Στο Ζάγκρεμπ η WWF Adria

Περιφερειακό γραφείο της παγκόσμιας ανεξάρτητης οργάνωσης για την προστασία της Φύσης, WWF (World Wide Fund for Nature) για την Κροατία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία και το Κόσοβο θα δημιουργηθεί το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 2014 στο Ζάγκρεμπ, και θα ονομάζεται "WWF Adria".

"Θεωρώ

ότι τώρα είναι στην τελική φάση συμφωνία ώστε το Ζάγκρεμπ να γίνει έδρα του περιφερειακού γραφείου του WWF. Έως τον Μάρτιο το αναμένουμε και νομίζω ότι είναι απολύτως θαυμάσιο για την προστασία της φύσης και επιβεβαίωση ότι στο υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος διεξάγουμε ορθή πολιτική" τόνισε ο βοηθός υπουργού Περιβάλλοντος Νέναντ Στρίζρεπ.

Εξήγησε ακόμη ότι το θέμα της ίδρυσης του γραφείου WWF Adria στο Ζάγκρεμπ συζητήθηκε με τον γενικό διευθυντή του WWF, Τζιμ Λιπ και το διευθυντή της WWF στη Μεσόγειο, Πάολο Λομπάρντι στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης για τα Εθνικά Πάρκα του Διναρικού Τόξου.

"Είναι καιρός εμείς στην Κροατία και στην περιοχή να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας" δήλωσε η Πέτρα Μπόιτς- Πέτρατς από το WWF.

"Εδώ και δύο χρόνια είναι σε εξέλιξη διαδικασία δημιουργίας γραφείου της οργάνωσης στο Ζάγκρεμπ. Στη συνέχεια πήραμε το "πράσινο φως" και το αργότερο τον Μάρτιο θα ιδρυθεί το WWF Adria, που θα καλύπτει την περιοχή του Διναρικού Τόξου ή της Αδριατικής" πρόσθεσε η κ. Μπόιτς Πέτρατς.

Επεσήμανε ακόμη ότι οι χώρες της περιοχής το αργότερο το Μάρτιο θα εκπροσωπούνται απ το γραφείο στο Ζάγκρεμπ.

Το WWF είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες οργανώσεις για την προστασία της φύσης με περίπου πέντε εκατομμύρια υποστηρικτές και παγκόσμιο δίκτυο σε 100 χώρες του κόσμου.

Στην Κροατία το WWF άρχισε να δραστηριοποιείται το 2000 όταν μέσω συνεργασίας με την Πράσινη Δράση και άλλες ΜΚΟ ξεκίνησε η υλοποίηση προγράμματος για το Εθνικό Πάρκο Βόρειο Βελέμπιτ.

Από τότε το WWF έχει σταθερή παρουσία στη χώρα, κυρίως συνεργαζόμενο σε προγράμματα και επίσημα από το 2010, όταν στο Ζάγκρεμπ προσλήφθηκαν τρεις απασχολούμενοι μέσω του WWF για τη Μεσόγειο που έχει έδρα στη Ρώμη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα