Στο τραπέζι τα προαπαιτούμενα

Η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων έως το τέλος του μήνα, εν όψει της νέας αξιολόγησης από την τρόικα το Σεπτέμβριο και κυρίως η κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, στο επίκεντρο της διευρυμένης υπουργικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό με όλους τους υπουργούς και γενικούς γραμματείς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις. Ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει προτάσεις για τον τρόπο κάλυψης των δημοσιονομικών και χρηματοδοτικών κενών έως το τέλος του 2016. Εν όψει της νέα

αξιολόγησης, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η επίσκεψη την Πέμπτη στην Αθήνα του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιοργκ Άσμουσεν, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Στη σκιά των αντιδράσεων κυβερνητικών βουλευτών στην πρόθεση για σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη αναμένεται να εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια, που δεν θα θίγουν τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Κύκλο συναντήσεων με «γαλάζιους» βουλευτές, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις, θα έχουν τις επόμενες ημέρες στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

«Ας μην καλλιεργείται κλίμα φόβου, δεν υπάρχει διάθεση να βγουν από τα σπίτια τους 100 χιλιάδες πολίτες αλλά οι καθολικές και οριζόντιες ρυθμίσεις δημιουργούν περισσότερες στρεβλώσεις», τόνισε στον Αθήνα 984 και το Νεκτάριο Νώτη ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα