Αυστραλία: επιστροφή στις εφημερίδες

Μπορεί η κυκλοφορία των έντυπων εκδόσεων των εφημερίδων να μειώνεται, αλλά η αναγνωσιμότητά τους και η επιρροή τους αυξάνεται. Τουλάχιστον στην Αυστραλία, όπως προκύπτει από τις τελευταίες μετρήσεις.

Απ' αυτή την εβδομάδα για τη μέτρηση της κυκλοφορίας των εφημερίδων λαμβάνονται υπόψη τόσο οι ηλεκτρονικές συνδρομές τους όσο και η συνολική αναγνωσιμότητά τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων να εμφανίζεται έως και 40% μεγαλύτερο, από ό,τι έδειχναν οι έως τώρα μετρήσεις,

γεγονός που αναμένεται να επιφέρει αύξηση των εσόδων τους από επιπλέον διαφήμηση.

Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της εταιρίας ΕΜΜΑ η αυστραλιανή εφημερίδα με το μεγαλύτερο αναγνωστικό κοινό (στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοσή της) είναι η Herald Sun της Μελβούρνης με 1.400.000 αναγνώστες ημερησίως.

Με εξαίρεση την εφημερίδα The Australian Financial Review της οποίας η κυκλοφορία αυξήθηκε, σε όλες τις άλλες έντυπες εκδόσεις των αυστραλιανών εφημερίδων η κυκλοφορία μειώθηκε.

Συνολικά όμως οι κυκλοφορίες τους (έντυπες και ηλεκτρονικές συνδρομές) αυξήθηκαν κατά 11%.

Τη μεγαλύτερη κυκλοφορία σε ηλεκτρονικές συνδρομές (περίπου 55.000) έχει η εφημερίδα The Australian του Ρούπερτ Μέρντοχ η οποία διαθέτει, πλέον, μόνο μικρό μέρος της ύλης της δωρεάν στο διαδίκτυο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα