Στο τραπέζι ρευστότητα μέσω ΕΣΠΑ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι τη Τρίτης η  συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με θέμα τη ρευστότητα μέσω του ΕΣΠΑ, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση επεσήμανε ότι «υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες με την ΕΤΕπ, ας μη το κρύψουμε». Εξήγησε ότι δεν προχωρούν δύο κομβικά προγράμματα παροχής ρευστότητας στην αγορά: το ταμείο που θα έδινε δάνεια με εγγύηση

το ΕΣΠΑ, αξία άνω του 1 δισ. ευρώ προς μικρομεσαίους αλλά και το ταμείο επιμερισμού ρίσκου, όπως λέγεται, για τα μεγάλα έργα υποδομής.

Ο λόγος είναι, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, ότι πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της ΕΤΕπ και για αυτό το λόγο πρέπει να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις. Απέφυγε να δώσει εκτίμηση του χρόνου ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με το κορυφαίο τραπεζικό όργανο της Ε.Ε, ενώ προανήγγειλε και την εύρεση ανθρώπου-διαπραγματευτή, ο οποίος με τη συνδρομή της task-force, θα επιτύχει ένα καλό διαπραγματευτικό αποτέλεσμα για τη χώρα.


Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα