«Στο σωστό δρόμο για την επίλυση της κρίσης»

«Έχει σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, δήλωσε την Παρασκευή ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας όμως ότι μένει να γίνει ακόμη πολύ δουλειά.

Ο Ομπάμα συζήτησε το θέμα με τη Δανή πρωθυπουργό Χέλε Τόρνινγκ Σμιντ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες

«Συμφωνούμε ότι έχουν σημειωθεί πρόοδοι σε ό,τι αφορά τις συμφωνίες μεταξύ της Ευρωπαϊκης Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ελλάδας, δήλωσε ο Ομπάμα και πρόσθεσε ότι η νέα

κυβέρνηση στην Ιταλία, η νέα κυβέρνηση στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όλες έχουν κάνει σημαντικές προόδους, όμως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά».

Ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να διασφαλιστεί όχι μόνο η οικονομική σταθερότητα, αλλά και η ανάπτυξη στην Ευρώπη, διότι αν υπάρξει ανάπτυξη στην Ευρώπη, αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην αμερικανική οικονομία.

«Η Ευρώπη έχει κάνει πολλές προόδους για να μειώσει τους κινδύνους μετάδοσης της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει», είχε εκτιμήσει λίγο νωρίτερα ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα