Στο «μικροσκόπιο» μέλη της ΕΛ.ΑΣ.

Στο στόχαστρο της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικά τμήματα της Αττικής και συγκεκριμένος αξιωματικός ο οποίος με πολλές ενέργειές του στο κοντινό παρελθόν έχει προκαλέσει προβληματισμό στους προϊσταμένους του και το κοινό αίσθημα των πολιτών. Φωτογραφίες - ντοκουμέντα για αστυνομικό εκπαιδευτή Χρυσαυγιστών και στη Ρόδο. Πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικό, που υπηρετεί στο αεροδρόμιο του νησιού, και εμφανίζεται σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το «Έθνος» να εκπαιδεύει μέλη της Χρυσής Αυγής

σε μάχες με ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα, στο χώρο του αρχαίου σταδίου της Ρόδου.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και ο αστυνομικός αναγνωρίστηκε από συναδέλφους του. Ακολούθησε η παραίτησή του, που όμως δεν έγινε δεκτή, και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος αστυνομικού, τον οποίο κατήγγειλε συνάδελφός του ότι εκπαιδεύει σε γυμναστήρια μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς και ότι εγκωμιάζει τη δράση του κόμματος, ακόμη κι από ραδιοφωνικές συχνότητες.

Παράλληλα, σε άλλες δυο συλλήψεις χρυσαυγιτών στο Ηράκλειο της Κρήτης, προχώρησε η αστυνομία, καθώς σε έρευνα της, στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης βρέθηκαν λάμα, κοντάρι και σφυρί. Πρόκειται για έναν 34χρονο και έναν 27χρονο στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής,μαχαίρι, σιδερογροθιά, αναισθητικό σπρέι, 38 ξύλινα κοντάρια με σημαίεςκαι έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής. Νωρίτερα, στα Χανιά συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.

Εν τω μεταξύ, ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στα σώματα ασφαλείας κατέθεσαν στη Βουλή 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα. Αναφέρουν ότι τα περιστατικά που κατατέθηκαν στον εισαγγελέα για ρατσιστική βία «δομούν μια πραγματικότητα ευρύτατης και ανενόχλητης διάδοσης των ναζιστικών πρακτικών εντός τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας και της σύνδεσης της Χρυσής Αυγής με την ΕΛΑΣ. Καταγγέλλουν ότι «η στρατηγική της εξίσωσης των ναζιστών με την Αριστερά ως επίσημη κυβερνητική πολιτική αποθράσυνε την Χρυσή Αυγή» και ότι η κυβέρνηση «με το ένα χέρι καλεί σε εθνική ενότητα και ομοψυχία και με το άλλο ταυτίζει μαχαιροβγάλτες με ειρηνικούς διαδηλωτές».

Keywords
Τυχαία Θέματα