Σφίγγει ο κλοιός για Χρυσή Αυγή

Την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου στελεχών της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ενώ οι κοριοί της ΕΥΠ «έδειξαν» τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματικές ενέργειες. Σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες, δεν προκύπτει
έως τώρα εμπλοκή στρατιωτικών σε σχέση με την Χρυσή Αυγή, όμως υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής αστυνομικών, επιχειρηματιών και ανθρώπων της νύχτας. Παράλληλα, ανοίγει νέος κύκλος μαρτύρων στον αντιεισαγγελέα. Εκτός από τους υπό προστασία μάρτυρες, ενώ δεν αποκλείεται ορισμένοι να κληθούν και ως ύποπτοι.

«Τον μαχαίρωσα γιατί χτύπησε τους δικούς μου», είπε ο Γιώργος Ρουπακιάς αμέσως μετά το χτύπημά του στον Παύλο Φύσσα, σύμφωνα με την κατάθεση της αστυνομικού η οποία τον συνέλαβε. Η νεαρή ανέφερε ότι η ομάδα της έφτασε στο σημείο την ώρα της συμπλοκής οπότε και είδε δύο άνδρες αγκαλιασμένους. Μόλις τους χώρισαν, τότε διαπιστώθηκε ότι ο ένας εκ των δύο ήταν μαχαιρωμένος.

Εν τω μεταξύ, σε άλλες δύο συλλήψεις χρυσαυγιτών στο Ηράκλειο της Κρήτης, προχώρησε η αστυνομία, καθώς σε έρευνα της, στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης βρέθηκαν λάμα, κοντάρι και σφυρί. Πρόκειται για έναν 34χρονο και έναν 27χρονο στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένας ηλεκτρικός εκκενωτής, μαχαίρι, σιδερογροθιά, αναισθητικό σπρέι, 38 ξύλινα κοντάρια με σημαίες και έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής.
Νωρίτερα, στα Χανιά συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.
Keywords
Τυχαία Θέματα