Αξιολογήσεις και έλεγχοι φακέλων στο Δημόσιο

Σαρωτική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, με πλαφόν στις βαθμολογίες που σημαίνει ότι αρκετοί θα βρεθούν κάτω από τη βάση, ώστε να προκύψει ο αριθμός των συνολικά 15.000 απολύσεων ως το τέλος του έτους. Στο στόχαστρο μπαίνουν από το Μάρτιο όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο μέσω αξιολόγησης, που προβλέπει ήδη ότι το 15% εξ αυτών θα κοπεί. Την ίδια ώρα, στον έλεγχο των φακέλων 35.000 υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν μεταξύ των ετών 2006 - 2010 με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα

με «Τα Νέα», θα ελεγχθεί από τον ΑΣΕΠ η νομιμότητα των μονιμοποιήσεων, καθώς και κάθε άλλη μετατροπή σύμβασης σε εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου. Κατά πληροφορίες, οι υπάλληλοι που θα εντοπιστούν να έχουν καταθέσει πλαστά έγγραφα για να μονιμοποιηθούν ή δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις του νόμου, θα απολυθούν αφού πρώτα περάσουν από ακρόαση στο ΑΣΕΠ.

Οι διαδικασίες αυτές εξελίσσονται παράλληλα με την κατάργηση και με το νόμο των πρώτων 23 φορέων του δημοσίου, που θα σημάνουν και απολύσεις. «Πρόκειται για ευθεία παραβίαση του κοινοτικού δικαίου, γιατί κυριαρχεί ο νόμος των ομαδικών απολύσεων», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου ο εργατολόγος, Γιάννης Καρούζος.

Keywords
Τυχαία Θέματα