Στο κόκκινο τα Ταμεία

Ανοίγει ο φάκελος «ασφαλιστικό», φέρνοντας νέες περικοπές. Κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ και γενικότερα παροχές των ασφαλιστικών ταμείων αναμένεται να κουρευτούν πάλι, εξαιτίας των ελλειμμάτων.

«Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις», δηλώνει κατηγορηματικά την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι από του χρόνου η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, προσθέτοντας πως είμαστε έτοιμοι να βρούμε λύση

χωρίς λήψη νέων μέτρων.

Πρόσθετη οικονομική αιμορραγία τουλάχιστον δύο δις ευρώ στα ταμεία θα προκαλέσει ενδεχόμενη κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που ζητεί η τρόικα.

Ήδη, ακόμη και με την διατήρηση του λεγόμενου κοινωνικού πόρου, εκτιμάται ότι, τέλη του '14, το χρηματοδοτικό κενό στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης θα αγγίξει τα τρία δισ..

Στο κόκκινο βρίσκεται ήδη ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και το οικονομικό επιτελείο φέρεται να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την ενίσχυσή του.

Συγκεκριμένα, μελετάται η επιβολή εισφοράς επί των κερδών των επιχειρήσεων και όχι επί του τζίρου όπως είχε νομοθετηθεί και δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ή αλλιώς να υιοθετηθεί η πρόταση των εμπόρων για "πάγωμα" των παλαιών χρεών για μία τριετία.
Keywords
Τυχαία Θέματα