Στο «φως» η απολογία Ρουπακιά

«Ήμουν σε αυτοάμυνα» ισχυρίζεται για το φονικό στην Αμφιάλη ο Γιώργος Ρουπακιάς, στην απολογία του που ήρθε στο φως την ώρα που ο ίδιος κρατείται απομονωμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου. Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης, ο 45χρονος ανέφερε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν ο πρώτος που βρήκε μπροστά του, ενώ αποκάλυψε ότι ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης,

ήταν ο πρώτος τον οποίο κάλεσε μετά το φονικό για να του βρει δικηγόρο και η απάντηση που πήρε ήταν σύμφωνα με τον ίδιο: «κόψε το λαιμό σου, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς...».

Αποκάλυψε ακόμη ότι λίγη ώρα πριν δολοφονήσει τον Φύσσα προσπάθησε να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο με τρία μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας και τα ονόματά τους. Ο ένας εξ αυτών είναι απόστρατος των ενόπλων δυνάμεων.

Επανέλαβε ότι είναι υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και συχνά επισκεπτόταν τα γραφεία της Νίκαιας, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είναι μέλος ούτε εκείνος ούτε η γυναίκα του γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τα 20 ευρώ της εγγραφής.

Εν τω μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που χειρίζεται την υπόθεση των 32 δικογραφιών κατέθεσε και δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας. Χθες το απόγευμα κάτω από άκρα μυστικότητα κατέθεσε και ο μάρτυρας «κλειδί» που φέρεται να γνωρίζει λεπτομέρειες για τη δράση, την ιεραρχία και την δομή της Χρυσής Αυγής. Στην κατάθεση που έγινε στον αντεισαγγελεα του Αρείου Πάγου, ήταν παρούσα και η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα