ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξη στην πρόταση των ΑΝΕΛ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση νόμου για τα «κόκκινα δάνεια» που προτείνουν οι ΑΝΕΛ όταν κατατεθεί στη Βουλή ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε με τον Πάνο Καμμένο. Ο Αλ. Τσίπρας

στη δήλωσή του τόνισε ότι η πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια», βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίες, όπως τις παρουσιάσαμε στη ΔΕΘ, για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία».

Πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, όμως και πτυχές όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις» και είπε ότι «συμφωνήσαμε, στο βαθμό που ο πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συνάντηση, τη συζήτηση που είχαμε και την αποδοχή της πρότασης. Θα προσπαθήσω να κάνω τις επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι είναι ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει και άλλη λύση. Την ώρα που η σημερινή απερχόμενη κυβέρνηση ασχολείται με τη διαγραφή των δανείων των κομμάτων τους ή των συμφερόντων που τη στηρίζουν, κάποιοι πρέπει να ενδιαφερθούν για τον ελληνικό λαό. Μπορούμε να βρούμε τα κοινά σημεία κρατώντας ο καθένας τις δικές του "κόκκινες γραμμές" για να προχωρήσουμε στο αύριο».

Επίθεση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Άν. Ασημακοπούλου σε ΣΥΡΙΖΑ

Για «συμμαχία της καταστροφής», που αποκαλύφθηκε σήμερα σε όλο της το μεγαλείο κάνει λόγο η ΝΔ, σημειώνοντας ότι κατά τη συνάντησή τους οι κκ Τσίπρας και Καμμένος ανακάλυψαν πολλά κοινά σημεία και πτυχές.

Μετά τη συνάντηση «Καμμένος και Χρυσή Αυγή έσπευσαν να υπερασπιστούν τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, με απαξιωτικές αναφορές και υποδείξεις προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Άννα Ασημακοπούλου, προσθέτοντας πως «και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν μαζί στην κυβέρνηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

«Ο κ. Τσίπρας αφού απείλησε εταίρους και αγορές, διαμηνύοντας προς Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον πως δεν θα δεσμευτεί από οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης, χτίζει τώρα τις δικές του συμμαχίες τού ολέθρου», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα