ΠΟΥ: Ξεπερνούν τα 9.000 τα κρούσματα

Το ποσοστό θνησιμότητας των ασθενών που προσβάλλονται από τον ιό Έμπολα μπορεί να φτάσει το 70% στις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο -τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα-, προειδοποίησε σήμερα ο Μπρους Έιλγουορντ, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

«Για την ομάδα των ανθρώπων που ξέρουμε ότι είναι άρρωστοι και των οποίων γνωρίζουμε την τύχη καταγράφουμε ποσοστό θνησιμότητας 70%, είναι σχεδόν το ίδιο και στις τρεις χώρες», δήλωσε ο Έιλγουορντ.

Ο ΟΗΕ

έχει θέσει ως στόχο για να σταματήσει την εξάπλωση της επιδημίας να φροντίσει ως την 1η Δεκεμβρίου για την ασφάλεια του 70% των ταφών και την απομόνωση του 70% των ύποπτων κρουσμάτων.

«Είναι ένας φιλόδοξος στόχος. Η γεωγραφική εξάπλωση της επιδημίας είναι μια μεγάλη πρόκληση», υπογράμμισε ο ίδιος.

Εξάλλου σύμφωνα με τον Έιλγουορντ είναι «πραγματικά πρόωρο» να πει κανείς ότι η επιδημία είναι υπό έλεγχο βασιζόμενος στις περιοχές των τριών χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο και όπου ο ρυθμός των μολύνσεων έχει μειωθεί. «Υπάρχουν αυξήσεις και μειώσεις», προειδοποίησε, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να συνεχιστεί η ενίσχυση της διεθνούς απάντησης στην επιδημία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα