Στήριξη σε Γιούνκερ

Σεσυμφωνία να στηρίξουν από κοινού τονμεν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρίατης Κομισιόν, τον δε Μάρτιν Σουλτς γιαμια νέα θητεία στην προεδρία τουΕυρωκοινοβουλίου κατέληξαν τασυγκυβερνώντα κόμματα της Γερμανίας,όπως προέκυψε από διαφορετικές δηλώσειςτης καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και τουΣοσιλαδημοκράτη αντικαγκελαρίου ΖίγκμαρΓκάμπριελ.

«Χρειαζόμαστεέναν ισχυρό άξονα Γιούνκερ-Σουλτςαπέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζειη Ευρώπη»,

επεσήμανε ο Γκάμπριελ.

Μετη συμφωνία αυτή ο Σουλτς αποσύρεταικαι επισήμως από την διεκδίκηση τηςπροεδρίας της Κομισιόν, ανοίγοντας τονδρόμο για τον εκλεκτό της Μέρκελ, υπότον όρο ότι θα έχει προηγηθεί η δική τουανάδειξη ως προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου,με τις ψήφους και του Ευρωπαϊκού ΛαϊκμούΚόμματος.

Σεαντάλλαγμα, το γερμανικό ΣοσιαλδημοκρατικόΚόμμα δεν θα διεκδικήσει τη μοναδικήθέση του Επιτρόπου της Γερμανίας στηνΕυρωπαϊκή Επιτροπή αλλά θα δεχτεί ένανΧριστιανοδημοκράτη υποψήφιο.



Keywords
Τυχαία Θέματα