Εκπλήρωση και του τελευταίου προαπαιτούμενου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον κώδικα φορολογικών διαδικασιών στο οποίο συμπεριελήφθη η τροπολογία για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών τεχνολογικής εκπαίδευσης με την κυβέρνηση έτσι να εκπληρώνει και το τελευταίο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης. Τελεσίγραφο την ίδια ώρα Μαξίμου προς τους βουλευτές της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη και Νικήτα Κακλαμάνη που δήλωσαν «παρών». Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα.

Ακολούθως ο κ. Μπούρας

είχε επικοινωνία με τους δύο βουλευτές και τους προειδοποίησε, αν σε οποιαδήποτε μελλοντική ψηφοφορία σχετικά με προαπαιτούμενα προκειμένου η Ελλλάδα να πάρει την αναγκαία δόση του δανείου ώστε να βγει από την κρίση, υπάρξει διαφοροποίηση βουλευτών από τη θέση της κυβέρνησης, τότε η ΝΔ θα είναι υποχρεωμένη να τους διαγράψει.

Εν τω μεταξύ, επιτάχυνση των διαδικασιών για την διαθεσιμότητα- κινητικότητα θα ζητήσει ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Κυβέρνησης Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τους ειδικούς γραμματείς των Υπουργείων που εμπλέκονται στο θέμα.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, χαρακτήρισε από έδρας, βρώμικα ψέμματα τα όσα υποστήριξε χθες η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια για συγγενικό του πρόσωπο, δηλώνοντας ότι δεν τον αφορούν.

Παρεμβαίνοντας, ο πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξέφρασε την πλήρη καταδίκη του για τα όσα ελέχθησαν και επανέλαβε ότι έχει ζητήσει από τους αρχηγούς των κομμάτων να πάρουν θέση για τις πρακτικές των βουλευτών εντός του κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα