Ανεβαίνει ο υδράργυρος

Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει γι αύριο η ΕΜΥ, ενώ οι μετεωρολόγοι μιλούν και για κύμα καύσωνα από την προσεχή εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνη Λάλο που μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Δέσποινα Μπαρδάκου το Σαββατοκύριακο η ζέστη θα υποχωρήσει.

Ειδικότερα, οι βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι στο Αιγαίο

έως 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ συνοδευόμενα με άνοδο της θερμοκρασίας θα είναι τα χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά και πιθανότητα βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους 37 στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, στο Ιόνιο δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 και κατά τόπους πιθανόν 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο τοπικά στην Κρήτη θα αγγίξει τους 33 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα, στα νότια έως 7. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις
Στην Αττική, προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια, ωστόσο, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα