Στην Ευελπίδων ο Μιχαλολιάκος

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μετήχθη από τη ΓΑΔΑ, όπου εκρατείτο, ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, προκειμένου να απολογηθεί για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οεπικεφαλής της ΧΑ θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται

για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότιο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.

Παράλληλαμε τον Ν. Μιχαλολιάκο, στην οδό Ευελπίδων μετήχθησαν άλλα πέντε μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι μεταχθέντες έτυχαν υποδοχής από υποστηρικτές της ΧΑ, που συγκεντρώθηκαν στον χώρο, φωνάζοντας «αίμα, τιμή Χρυσή Αυγή». Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος, που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σε τρεις εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ η σύντροφος του προφυλακισμένου βουλευτή, Γιάννη Λαγού, ο οποίος θα οδηγηθεί αύριο στις φυλακές Κορυδάλλου, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Νωρίτερα, είχε κριθεί προφυλακιστέα η εμπλεκόμενη στην υπόθεση αστυνομικός που υπηρετούσε στον Πειραιά.
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απόφαση της δικαιοσύνης να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Χρυσαυγίτες βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Keywords
Τυχαία Θέματα