Στην δίνη της κρίσης

Η Ελλάδα στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Άδεια ταμεία, άδειες τσέπες, ανεργία, λουκέτα, δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας και Έλληνες που φεύγουν προς κάθε κατεύθυνση, αναζητώντας καλύτερη τύχη. Κάπως έτσι περιγράφεται η καθημερινότητά μας. Μία καθημερινότητα, μέσα στην οποία ψάχνουμε να βρούμε θετικές ειδήσεις, για να αναθαρρήσουμε και να ξαναβρούμε ελπίδα. Κι όμως... υπάρχει ελπίδα.


Ελληνικά μυαλά που διακρίνονται

και μία Ελλάδα που αποδεικνύει ακόμη και μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Αυτές οι ελπιδοφόρες θετικές ειδήσεις είναι και το αντικείμενο του ειδησεογραφικού πρακτορείου goodnews.gr.
Πρόκειται για το πρώτο ειδησεογραφικό πρακτορείο με καλές ειδήσεις : όσους προσφέρουν στην Ελλάδα και τους πολίτες της, όσα κάνουν τη ζωή σε αυτή τη χώρα, μοναδική και την «πηγαίνουν» μπροστά!

Για το www.goodnews.gr μας μίλησε ο ανταποκριτής καλών ειδήσεων - έτσι αυτοαποκαλούνται οι συντάκτες του - Νίκος Πιπέρης.

«Το πρώτο πρακτορείο ειδήσεων μόνο με καλές ειδήσεις, Ξεκινήσαμε να το στήνουμε εδώ και 1 ½ χρόνο σχεδόν 2 αλλά η δημοσιογραφική προβολή άρχισε από το ν Αύγουστο. Η βασική ομάδα δούλευε σε μέσα παραδοσιακά, εφημερίδες κυρίως, το Good News , υπάρχουν ,έτσι όπως το έχουμε ορίσει, 4 +1 είδη ειδήσεων . Ομάδες ανθρώπων ή και μεμονωμένες περιπτώσεις που αντιδρούν και βοηθούν τους συνανθρώπους τους , κοινωνικά παντοπωλεία , φιλανθρωπικά , οι Atenistas , οι "Μπορούμε" , ή "Όλοι μαζί" , αυτό είναι το ένα είδος. Αυτοί απαντάνε συγκεκριμένα σε ανάγκες που προέκυψαν τα τελευταία 1 ½ , 2 χρόνια . Δεύτερο είδος είναι ειδήσεις που πάντα βρίσκαμε εμείς , οι οποίες αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα λειτουργεί και μεγαλουργεί , δεν είναι η Ελλάδα, αυτή που παρουσιάζεται μέσα από τα μεγάλα Μέσα . Αυτό το είδος των ειδήσεων έχει να κάνει με Έλληνες , με εταιρείες , με προϊόντα τα οποία έχουν αξιόλογη πορεία στο εξωτερικό , είχαν και πριν αξιόλογη πορεία, δεν τα προβάλαμε , δεν τα υποστηρίζαμε όσο έπρεπε , απλά δεν είχαν προβολή. Μιλάμε για τεράστια brand . Τρίτο είδος είδησης είναι οι επιστημονικές ή ιατρικές , σπουδαίες ειδήσεις ,οι οποίες μας βάζουν στον παγκόσμιο χάρτη, δηλαδή , υπάρχουν άνθρωποι , ερευνητικά κέντρα , ερευνητικές ομάδες που καινοτομούν σε παγκόσμιο επίπεδο και οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς δρουν και στην Ελλάδα . Δεν είναι μόνο έλληνες του εξωτερικού ... Το τέταρτο είδος είναι η αναπόφευκτες βελτιώσεις που η κρίση επιτασσει μοιραία να γίνουν . Κάποια προγράμματα ΕΣΠΑ , ανάπτυξη στα λιμάνια μας , κάποιες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες ήταν απαραίτητες εδώ και δεκαετίες καιαυτά είναι καλά νέα . Υπάρχει και το +1 είδος που σας είπα , ότι είναι αντικειμενικά καλές ειδήσεις και όχι απαραίτητα από έλληνες», τόνισε ο κ.Πιπέρης.

Πρόσφατα, η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα στις εορταστικές εκδηλώσεις winter wonders 2011 στις Βρυξέλλες. Φέτος, στην τρίτη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης, υπήρχαν 8 περίπτερα παρουσίασης ελληνικών

Keywords
Αναζητήσεις
πιπέρης νίκος goodnews
Τυχαία Θέματα