Αλαλούμ με την ημερομηνία των πανελλαδικών

Στις 18 Μαΐου φαίνεται πως καταλήγει τελικά το υπουργείο Παιδείας ως την πιθανότερη ημέρα για την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, ωστόσο, δεν αποκλείεται και η 23η Μαΐου. Ένα είναι σίγουρο, πως οι πανελλαδικές
δεν θα ξεκινήσουν στις 21 Μαΐου, όπως αρχικώς είχε διαρρεύσει σήμερα, καθώς η συγκεκριμένη ημερομηνία είχε συζητηθεί σε συσκέψεις που είχαν γίνει στο υπουργείο τον περασμένο μήνα, αλλά τελικά απορρίφθηκε. Άλλωστε στις 21 Μαΐου υπάρχει επίσημη εορτή στα νησιά του Ιονίου όπου και θα γίνονται παρελάσεις.

Όπως δημοσιεύει στην ηλεκτρονική έκδοσή της η εφημερίδα «Το Βήμα», η ακριβής ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο.
 
Το διδακτικό έτος ωστόσο παρατείνεται κατά μια εβδομάδα εφέτος και στα λύκεια θα ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου εάν οι εξετάσεις τελικά ξεκινήσουν στις 18 του μήνα και στις 16 η 17 εάν ξεκινήσουν στις 23. Τα γυμνάσια θα ολοκληρώσουν τα μαθήματα μια με δυο εβδομάδες αργότερα.

Η επιμήκυνση του διδακτικού έτους καλύπτει και την Ομοσπονδία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η οποία είχε θέσει το σχετικό αίτημα σε πρόσφατη συνάντηση της με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Keywords
Τυχαία Θέματα