Στην Αθήνα αύριο ο Ολάντ

Επίσκεψη express αύριο στην Αθήνα του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητήσει με τον Αντώνη Σαμαρά επενδυτικές προτάσεις για την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος Γάλλων επενδυτών. Ο Γάλλος πρόεδρος θα απευθύνει μήνυμα στήριξης και κάλεσμα για επενδύσεις στη χώρα μας. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, δηλώνει πως οι θυσίες που απαιτήθηκαν από

την Ελλάδα ήταν πιο οδυνηρές απ' ό,τι αλλού και ότι ο ίδιος αρνείται μια Ευρώπη που θα καταδίκαζε τις χώρες σε λιτότητα χωρίς τέλος. «Για τον Ολάντ, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο», είναι ο τίτλος της γαλλικής Λε Φιγκαρό για την αυριανή επίσκεψη Ολάντ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας από τους στόχους είναι να απευθύνει ο Γάλλος πρόεδρος μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές, τώρα που, όπως αναφέρει, οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς.

Ο συντάκτης αναφέρεται στη συνέχεια σε εκτιμήσεις και απόψεις του προεδρικού περιβάλλοντος που αναγνωρίζει ότι «η θεραπεία λιτότητας που υποβλήθηκε από την τρόικα ήταν μεν σκληρή», ωστόσο τονίζει πως η κατάσταση βελτιώθηκε, προσθέτοντας ότι η πραγματική υποτίμηση έχει αγγίξει πλέον τις τιμές, επιτρέποντας την αύξηση των εξαγωγών.

Το άρθρο κλείνει με τη φράση «Ο Φρανσουά Ολάντ ποντάρει στην Ελλάδα» και την πληροφορία ότι «η γαλλική κυβέρνηση θέλει επίσης να προτείνει ένα σχέδιο συνεργασίας που να βασίζεται στο δανεισμό δύο φρεγατών για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο».

Keywords
Τυχαία Θέματα