«Στημένα» στην Τουρκία, ελπίδες στον ΠΑΟΚ!

Mε αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απειλούνται η Φενερμπαχτσέ και η Μπεσίκτας, καθώς θα εξεταστούν από την UEFA σχετικά με κατηγορίες για στημένα παιχνίδια. Σε περίπτωση τιμωρίας ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει επίπεδο στα προκριματικά του Champions League και φυσικά η υπόθεση αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον για την ελληνική ομάδα.
Η UEFA
θα εξετάσει τις δύο τούρκικες ομάδες στις 22/6, η τιμωρία αναμένεται να επιβληθεί και στους δυο συλλόγους, άρα στα προκριματικά του Champions League θα πάει η Μπούρσασπορ, η όποια έχει χαμηλότερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ. Έτσι, εφόσον συμβεί αυτό, αυτόματα η ομάδα της Θεσσαλονίκης περνά στους ισχυρούς για τα προκριματικά της διοργάνωσης.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Φενέρ έχει μπλεξίματα με στημένα παιχνίδια. Η τούρκικη ομάδα είχε τιμωρηθεί την σεζόν 2011-12 με αποκλεισμό από το Champions League διότι ο πρόεδρος της ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ, είχε βρεθεί ένοχος σε σκάνδαλο στημένων και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης. Επίσης, εκτός από τις δυο ομάδες κατηγορούνται, πέντε υπάλληλοι της Φενέρ και δύο της Μπεσίκτας.
Η τοποθέτηση της UEFA αναφέρει: «Μετά από έρευνες για καταγγελίες περί στημένων παιχνίδια που αφορούν την Φενέρμπαχτσε, η επιτροπή επιθεώρησης της UEFA θα υποβάλλει τα ευρήματα της στο πειθαρχικό όργανο σε μια διαδικασία, όπου θα εξεταστεί η ομάδα και πέντε υπάλληλοι. Αυτή η υπόθεση θα εκδικαστεί το Σάββατο 22 Ιουνίου. Επίσης έχουν κινηθεί διαδικασίες κατά της Μπεσίκτας και δυο ανθρώπων του κλαμπ για δραστηριότητες με στημένα παιχνίδια που έλαβαν χώρα στο τελικό Κυπέλλου το 2011».
Keywords
Τυχαία Θέματα