Στη βουλή η τροπολογία

Στη Βουλή κατατέθηκε με τροπολογία και το τελευταίο από τα 22 προαπαιτούμενα για τη δόση του Ιουλίου.Σε διαθεσιμότητα τίθενται και οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού διπλώματος, οι ειδικότητες των οποίων καταργήθηκαν πριν απο λίγες ημέρες με το πολυνομοσχέδιο, με βάση την τροπολογία του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Προβλέπεται ακόμη ότι δεν περιλαμβάνονται στις υποχρεωτικές μετατάξεις,
ενώ προκειμένου να τακτοποιηθεί το εν λόγω προσωπικό επιτρέπεται η κατάργηση οργανικών θέσεων από κατώτερη κατηγορία.

Την ψήφιση απόψε των τελευταίων αυτών αλλαγών αναμένουν τρόικα και Βρυξέλλες, προκειμένου να πάρει και τυπικά την έγκριση η δόση των τεσσάρων δις ευρώ.

Εν μέσω της διαθεσιμότητας, αναζητούνται και δεξαμενές άμεσων απολύσεων, με εργαλείο τις επιθεωρήσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και τη συνδρομή του ΑΣΕΠ.

Οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι και όσοι προσελήφθησαν με μη νόμιμα δικαιολογητικά ή με πλαστά πτυχία είναι οι πρώτοι που άμεσα επιδιώκεται να εκδιωχθούν.


Ήδη, η κυβέρνηση ζήτησε επιθεώρηση για την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για το ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας.


Θα φύγουν όσοι δημοτικοί υπάλληλοι προσλήφθηκαν παράνομα, διεμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας ότι «ήδη υπάρχουν υποθέσεις δημοτικών αστυνομικών που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα