Σε αναζήτηση νέων πηγών κινητικότητας

Αναβολή στην αναβολή για τη δόση του Ιουλίου, καθώς εκκρεμεί το τελευταίο από τα 22 προαπαιτούμενα που τη συνοδεύουν. Μετά το Euroworking Group, που ενέκρινε μεν αλλά θα δώσει αύριο και τυπικά το πράσινο φως, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η διαδικασία έχει "κολλήσει" για μόλις 80 υπαλλήλους που υπολείπονται, σε σύνολο 4.200 οι οποίοι εντάσσονται σε κινητικότητα ως το τέλος Ιουλίου.

Εκπλήρωση και του τελευταίου προαπαιτούμενου είναι η τροπολογία που θα πρέπει να κατατεθεί σήμερα για την κινητικότητα 245 εκπαιδευτικών με τίτλους διδακτορικών και μεταπτυχιακών σπουδών, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο Παιδείας.

Εν μέσω της διαθεσιμότητας, αναζητούνται και δεξαμενές άμεσων απολύσεων, με εργαλείο τις επιθεωρήσεις των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και τη συνδρομή του ΑΣΕΠ.


Οι πειθαρχικά ελεγχόμενοι και όσοι προσελήφθησαν με μη νόμιμα δικαιολογητικά ή με πλαστά πτυχία είναι οι πρώτοι που άμεσα επιδιώκεται να εκδιωχθούν.


Ήδη, η κυβέρνηση ζήτησε επιθεώρηση για την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για το ένστολο προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα