Στη Βουλή τα προαπαιτούμενα

Με την διαδικασία του "επείγοντος" και όχι του "κατεπείγοντος" και με πολλά άρθρα κατατίθεται το απόγευμα στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα 48 προαπαιτούμενα, μετά τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης. Μεταξύ άλλων, προβλέπει την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων κατά 2 έως 4% με αναδρομική ισχύ από τις αρχές του έτους, αλλά και τη φορολόγηση ακόμα και ανείσπρακτων ενοικίων, ανατροπές στον ΕΝΦΙΑ

με πληρωμή του φόρου από το πρώτο ευρώ, αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών, αυστηρές ποινές για φοροδιαφυγή με έως δύο χρόνια φυλάκιση για απόκρυψη εισοδημάτων άνω των 100 χιλιάδων και δήμευση περιουσίας, καθώς και τον περιορισμό στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, με πέναλτι για συνταξιούχους του δημοσίου που επιλέγουν την πρόωρη έξοδο από την εργασία.

Μετά την ψήφισή τους, αναμένεται να συνεδριάσει το Euroworking Group για να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, αλλά και για να καθορίσει το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων για το υπόλοιπο 1 δισ..


Στο ζήτημα των φορολογικών επιβαρύνσεων των αγροτών, «όλα είναι μαχητά», δηλώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στην Εφημερίδα των Συντακτών σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους αγρότες που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι και πορεία στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών προγραμματίζουν ομοσπονδίες τυφλών, ζητώντας την προστασία των ασφαλιστικών, προνοιακών και φορολογικών δικαιωμάτων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα