Στη φυλακή ο επιχειρηματίας Καλίστο Τάντσι

Ο τέως ιδιοκτήτης του ιταλικού ομίλου ειδών διατροφής Parmalat, Καλίστο Τάντσι, συνελήφθη σήμερα από την αστυνομία της Πάρμα, επειδή τελεσιδίκησε η σε βάρος του καταδίκη αναφορικά με την οικονομική κατάρρευση του ομίλου του στη διάρκεια του 2003, μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.Ο 72χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη στη βίλα του στην Πάρμα. Οδηγήθηκε αμέσως στην τοπική
φυλακή. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε χθες Τετάρτη την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Τάντσι. Η Εισαγγελία του Μιλάνου διέταξε νωρίτερα σήμερα τη φυλάκισή του.

Οι σε βάρος του επιχειρηματία κατηγορίες, που οδήγησαν στην τελεσίδικη δικαστική καταδίκή του, είναι "παρακώλυση της δικαιοσύνης" και "χειραγώγηση της μετοχής του ομίλου".

Το Ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι έχει συντρέξει παραγραφή γιά ένα από τα σημεία του κατηγορητηρίου μειώνοντας, συνεπώς, την ποινή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου του Μιλάνου από τα 10 έτη κάθειρξης σε οκτώ έτη κι έναν μήνα.

Ήδη, ο επιχειρηματίας έχει εκτίσει τους εννέα μήνες, ανέφερε στο Μιλάνο δικαστική πηγή.

Ο όμιλος Parmalat, με έδρα την Πάρμα, παρουσίασε μέσα στο 2003 ένα ταμειακό έλλειμμα σχεδόν 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέγεθος που κατατάσσει το διαχειριστικό σκάνδαλο ανάμεσα στα μεγαλύτερα δυτικοευρωπαϊκά.

Περίπου 135 χιλιάδες επενδυτές στη μετοχή του ομίλου είδαν, τότε, την αποταμίευσή τους πρακτικά να εκμηδενίζεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα