«Ανταλλάγματα για την απελευθέρωση»

O εξόριστος επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ εκτίμησε σήμερα από το Κάιρο ότι η τύχη του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ που κρατείται στη Γάζα από το 2006 εξαρτάται αποκλειστικά από την τακτική της ισραηλινής κυβέρνησης και ότι "η μπάλα είναι στο στρατόπεδο" του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου."Το εμπόδιο στην υπόθεση αυτή είναι η τακτική της ισραηλινής κυβέρνησης. Έχουμε παρουσιάσει τα αιτήματά μας για την ανταλλαγή παλαιστίνιων κρατουμένων και όταν αυτά τα αιτήματά μας θα ικανοποιηθούν, τότε θα υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα αυτό. Προς το παρόν, η μπάλα
είναι στο στρατόπεδο του Νετανιάχου" δήλωσε ο επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο 24χρονος ισραηλινός στρατιώτης που έχει και τη γαλλική υπηκοότητα, απήχθη από το Ισραήλ στις 25 Ιουνίου του 2006 από κομάντο των ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα και έκτοτε κρατείται σε μυστικό τόπο όπου δεν έχει πρόσβαση ούτε και αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού.

Σε επιστολή τους στον κ. Νετανιάχου οι γονείς του απαχθέντος στρατιώτη, Αβίβα και Νόαμ Σαλίτ αναφέρουν ότι μετά τη συμφωνία συμφιλίωσης των παλαιστινιακών οργανώσεων Φάταχ και Χαμάς, η τύχη του γιου τους εξαρτάται από την Παλαιστινιακή Αρχή ενώ παράλληλα ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ να αυξήσει τους φόρους προϊόντων με προορισμό τα παλαιστινιακά εδάφη ένα μέτρο πίεσης στους Παλαιστίνιους.
Keywords
Τυχαία Θέματα