Στέλεχος του ΥΠΟΙΚ ο πρώτος μάρτυρας

Μια ατελείωτη... διαδρομή φαίνεται ότι ακολούθησε η λίστα των δύο χιλιάδων καταθετών από την Ελβετία που είχε παραδοθεί στη χώρα μας από την Κριστίν Λαγκάρντ και πέρασε από χέρι σε χέρι  μέχρι να παραδοθεί στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε σε επικοινωνία του με το  Αθήνα 9,84. Το επίμαχο usb απεστάλη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξιμου
για να παραδοθεί στο ΣΔΟΕ και να καταλήξει στα χέρια του κ. Πεπόνη. Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο πρώτος μάρτυρας που έχει κληθεί να καταθέσει στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκειμένου να εξακριβωθεί η ευθύνη για τους χειρισμούς των Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ, ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα ερωτηματικά είναι πολλά και σοβαρά και καλό θα ήταν να αναζητήσει τις απαντήσεις ο αρμόδιος εισαγγελέας, τονίζεται χαρακτηριστικά.  

«Όλοι αυτοί που λοιδορούσαν το ΚΚΕ όταν υποστήριζε ότι τα 600 δισ. ευρώ που έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι υπηρέτες τους στην Ελβετία, είναι μόνο ένα μικρό μέρος του πλούτου που έχουν αρπάξει από τον λαό, τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους ή τους τιμητές, παίζοντας το κρυφτούλι γύρω από τη λεγόμενη "λίστα Λαγκάρντ"» επισημαίνεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο ίδιο σχόλιο αναφέρεται ότι «η καπιταλιστική κερδοφορία και η εξαγωγή κεφαλαίων, έστω κι αν έγινε τηρώντας τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ, είναι επονείδιστη και παράνομη για τους εργαζομένους και έχουν δικαίωμα να μάθουν όλη την αλήθεια και κυρίως να βάλουν τέρμα στις θυσίες και στην εκμετάλλευσή τους».

Τις θέσεις του κ. Βενιζέλου για το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ» έψεξε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, που υπογράμμισε ότι για σειρά κρατών, όπως η Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και άλλες, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη χρήση των στοιχείων ανεξάρτητα του αν ήταν ή όχι προϊόν υποκλοπής. Ο κ. Κουίκ υπογράμμισε ότι εισπράχθηκαν στις χώρες αυτές δισεκατομμύρια σε πρόστιμα. Κι αν, κατέληξε ο κ. Κουίκ, ο κ. Βενιζέλος εξακολουθεί να επιμένει σε νομικά ζητήματα, ας φέρει νομοθετική ρύθμιση.
Keywords
Τυχαία Θέματα