ΕΝΦΙΑ με περυσινές αντικειμενικές για 4.000 οικισμούς

Με τις περσινές τιμές θα γίνει η αποτίμηση των αντικειμενικών αξιών για τέσσερις χιλιάδες οικισμούς που είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αναφερόμενος στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και κατόπιν πρωθυπουργικής εντολής. Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, κατέθεσε τροπολογία με την οποία προβλέπεται η απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ για επιχειρήσεις που την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν ακαθάριστα έσοδα έως 10.000 ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδούβελης,
στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, δλδ το 42% των επιχειρήσεων που υπόκεινται στο συγκεκριμένο φόρο.

Για το θέμα του περιφερειακού τύπου, ο κ. Χαρβδούβελης είπε ότι παραμένει τελικώς το καθεστώς της υποχρεωτικής δημοσίευσης προκηρύξεων του δημοσίου στον επαρχιακό Τύπο, ενώ στο θέμα του επικουρικού ταμείου των ενστόλων που δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από την αναδιατύπωση της ρύθμισης και προαναγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις, οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης μπορούν να μετατρέπονται έως 30-06 του 2015 αντί τις 31ης-12 του 2014 που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα