Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ για 4000 οικισμούς

Με τα περσινά επίπεδα θα γίνει η αποτίμηση των αντικειμενικών αξιών για τους 4000 οικισμούς που είναι εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού, όπως ανακοίνωσε αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά από πρωθυπουργική εντολή. Εν τω μεταξύ, με δυο αλλαγές της τελευταίας στιγμής τόσο για το θέμα του επικουρικού ταμείου των ενστόλων όσο και για τον περιφερειακό Τύπο η κυβέρνηση μέσω του υπουργού οικονομικών, επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις βουλευτών
της συμπολίτευσης.

Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων μπορούν να μετατρέπονται έως 30-06 του 2015 αντί τις 31ης-12 του 2014 που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μετά απο εκπόνηση λογιστικής μελέτης.

Σε ό, τι αφορά το θέμα του περιφερειακού τύπου ο κ. Χαρβδούβελης είπε οτι παραμένει τελικώς το καθεστώς της υποχρεωτικής δημοσίευσης προκηρύξεων του δημοσίου στον επαρχιακό τύπο.

Επίσης με τροπολογία που κατέθεσε στη βουλή ο υπουργός οικονομικών, προβλέπεται η απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης ΦΠΑ για επιχειρήσεις που την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο είχαν ακαθάριστα έσοδα εως 10.000 ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Χαρδούβελης, ότι στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν 400.000, δηλαδή το 42% των επιχειρήσεων που υπόκεινται στο συγκεκριμένο φόρο.«Δεν είναι λαϊκισμός, απελευθερώνουμε τους μικρούς επιχειρηματίες από τα σημερινά δεσμά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδουβελης.

Η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώνεται με ονομαστική ψηφοφορία σε λίγη ώρα.

Η κυβέρνηση έκανε συγκεκριμένες επιλογές και όχι λάθη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ. Επανέλαβε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί μεταξύ άλλων για πλήρη αναθεώρηση του καθεστώτος του ειδικού φόρου ακίνητης περιουσίας για να περιλαμβάνει το μεγάλο πλούτο.

Η μεγαλύτερη αδικία στον ΕΝΦΙΑ που δεν διορθώνεται, είναι ο λαός να πληρώνει ενοίκιο στο σπίτι που απέκτησε με κόπους και στο αγροτεμάχιο που καλλιεργεί για να ζήσει, επισημαίνει σε ανακοίνωση του, το ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα