Στα χέρια του Δήμου Αθηναίων

«Άκρως απογοητευτική και επικίνδυνη» χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της Αθήνας την εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο πάρκο της πρωτεύουσας, το Πεδίον του Άρεως.

Για τις προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων, κυρίως σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα του Πάρκου μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή «Metropolis» με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ανδρέας Βαρελάς.

Όπως

είπε στην Κωνσταντίνα Βρεττού αυτό το διάστημα ο Δήμος και η Περιφέρεια συνεργάζονται προκειμένου οι αρμοδιότητες να μεταφερθούν στο Δήμο.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή και στον Λεωνίδα Αντωνόπουλο, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου εξέφρασε την άποψη ότι, τα πάρκα της πόλης θα έπρεπε να τα αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος -όπως είπε- έχει και τις αναγκαίες Διευθύνσεις Πρασίνου και Καθαριότητας.

Αναφορικά με την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το πάρκο, δήλωσε ότι το έργο ανάπλασης που παραδόθηκε από τον εργολάβο δεν είχε ολοκληρωθεί.

Ακόμη, πρόσθεσε πως με απόφαση της Περιφέρειας έχουν τοποθετηθεί περιφράξεις και κλειδαριές κι όπως είπε, είναι πλέον θέμα χρόνου το Πεδίον του Άρεως να κλείνει από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα