Στα χέρια της τρόικας οι προτάσεις

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η απάντηση της τρόικας στην ελληνική αντιπρόταση για το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό που, εν πολλοίς, θα καθορίσει το κλίμα στο οποίο θα διεξαχθεί η συζήτηση επί του προϋπολογισμού που ξεκινά την Τετάρτη στη Βουλή και θα προσδιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις του Εurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, αναφορικά με το μέλλον των μνημονίων στην χώρα.

«Εάντο μέτρο εφαρμοστεί, θα πρέπει να δοθείστους ασφαλισμένους τουλάχιστον ηδυνατότητα αναγνώρισης πλασματικώνετών ασφάλισης», δήλωσε το πρωί

στονΑΘΗΝΑ 9,84, ο δικηγόρος, ειδικός σεασφαλιστικά θέματα, Δημήτρης Μπούρλος.Εκτίμησε δε, ότι οι επερχόμενες αλλαγέςστο ασφαλιστικό θα οδηγήσουν χιλιάδεςεργαζόμενους σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Τηνανάγκη "να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύκυβέρνησης και πιστωτών με βάση ταυπαρκτά δεδομένα και την κοινή λογική"επισημαίνει σε συνέντευξή τουστη Καθημερινή της Κυριακής, ο διοικητήςτης Τραπέζης της Ελλάδος ΓιάννηςΣτουρνάρας. Επιπλέον, ζητεί από τηνΕυρωζώνη τη δέσμευση για περαιτέρωελάφρυνση του χρέους και υποστηρίζειότι δεν χρειάζονται οριζόντια δημοσιονομικάμέτρα, αλλά κατάργηση υπό προϋποθέσειςκάποιων ειδικών φορολογικών καθεστώτων.

«Οιαπαιτήσεις των δανειστών δεν έχουνλογική με αποτέλεσμα να δημιουργούνκαι πολιτική κρίση στη χώρα» δήλωσενωρίτερα στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο πρόεδρος τουΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίοςτόνισε την ανάγκη να υπάρξει πολιτικήλύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα