Στα ... χακί ο «Καλλικράτης»
Η νέα δομή δυνάμεων του ελληνικού στρατεύματος, που θα επιφέρει δραστική μείωση λειτουργικών εξόδων, προσωπικού και μονάδων, είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η τετραμελής πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας καλείται να δράσει άμεσα και να υλοποιήσει όσα δεν τόλμησαν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας.
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι οι μοναδικές στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ που δεν έχουν προβεί σε ουσιαστικό εκσυγχρονισμό την τελευταία πεντηκονταετία.
Αυτό που άμεσα καλείται να πράξει η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι να ανασύρει και να επικαιροποιήσει την Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση του 2002 που είχε συντάξει ο στρατηγός Π. Καράμπελας, επιτελάρχης, τότε, του ΓΕΕΘΑ και σήμερα του Αντώνη Σαμαρά.
Μια ρεαλιστική επιτελική μελέτη που είχε εγκρίνει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ουδέποτε υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, η δομή τους θα πρέπει να είναι απλή, χωρίς ενδιάμεσα επίπεδα και περιττές διοικήσεις, που αυξάνουν μεν τις θέσεις των στρατηγών αλλά είναι αναποτελεσματικές.
Με τα σημερινά δεδομένα, είναι αναγκαία η μείωση του αριθμού των υπαρχόντων μονάδων και η αύξηση της ισχύος των υπολοίπων.
Όπως δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες που έχει η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στο υπ. 'Αμυνας είναι οι εξής:
* H έγκριση της Νέας Δομής Δυνάμεων που θα εξασφαλίσει πόρους και προσωπικό με τη δραστική μείωση μονάδων και σχηματισμών.
* O έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των Γενικών Επιτελείων.
* Η ταχύτατη αξιοποίηση των ΝΑΤΟϊκών κονδυλίων για κατασκευή τεχνικών έργων που κινδυνεύουν να χαθούν.
* Η διερεύνηση δυνατοτήτων πώλησης παλαιών στρατιωτικών υλικών, που για πρώτη φορά θα αποφέρει ουσιαστικούς πόρους στα δημόσια ταμεία.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τρεις νέες υπεραγορές Smart
- Αποχώρηση-έκπληξη από το Dancing On Ice!
- Dancing on ice: Αποχώρησε ο Θέμης Γεωργαντάς. Βίντεο, σχόλια
- "Νυφικό σε τιμή ευκαιρίας". Όλα πωλούνται!
- Τα… κόλπα του Facebook!
- Κωδικοί για... hackers
- Ο Α. Συσσοβίτης τώρα και επιχειρηματίας
- Oικογενειακή τραγωδία στην άσφαλτο
- Μοιραίο τσίμπημα
- Στα γενέθλια του tvxs: site ενωμένα, ποτέ νικημένα. Του Σ.Κούλογλου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984
- Τελευταία Νέα Athina984
- Στα ... χακί ο «Καλλικράτης»
- Μοιραίο τσίμπημα
- ΗΠΑ: Σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία
- Χωρίς μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ την Τρίτη
- Πράσινο το ντέρμπι
- Πράσινο το ντέρμπι
- Αυξάνονται οι νεκροί
- Καρατζαφέρης: Πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας
- ΠΑΣΟΚ: Μείζον η επιτυχία της κυβέρνησης
- Λιβύη: Δεν τον παραδίδουν στο ΔΠΔ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας
- Ηράκλειο: Πονοκέφαλος για την Πυροσβεστική η νέα "μόδα"
- "Νυφικό σε τιμή ευκαιρίας". Όλα πωλούνται!
- Τρεις νέες υπεραγορές Smart
- Η "εκρηκτική" Chloe Sims ξαναχτυπά!
- Δεν συμφώνησαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι για τη μείωση του ελλείμματος
- Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός
- Εταιρεία θέλει να κατασκευάσει βάση στη Σελήνη
- Προϋπολογισμός-φωτιά στην τσέπη μας-Μειώσεις μισθών και φορo... κεραμίδες για όλους
- Ο George Clooney στον ρόλο του Steve Jobs