Στα ... χακί ο «Καλλικράτης»
Η νέα δομή δυνάμεων του ελληνικού στρατεύματος, που θα επιφέρει δραστική μείωση λειτουργικών εξόδων, προσωπικού και μονάδων, είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η τετραμελής πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας καλείται να δράσει άμεσα και να υλοποιήσει όσα δεν τόλμησαν οι μονοκομματικές κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας.
Οι
Αυτό που άμεσα καλείται να πράξει η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι να ανασύρει και να επικαιροποιήσει την Αμυντική Στρατηγική Αναθεώρηση του 2002 που είχε συντάξει ο στρατηγός Π. Καράμπελας, επιτελάρχης, τότε, του ΓΕΕΘΑ και σήμερα του Αντώνη Σαμαρά.
Μια ρεαλιστική επιτελική μελέτη που είχε εγκρίνει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά ουδέποτε υλοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά, η δομή τους θα πρέπει να είναι απλή, χωρίς ενδιάμεσα επίπεδα και περιττές διοικήσεις, που αυξάνουν μεν τις θέσεις των στρατηγών αλλά είναι αναποτελεσματικές.
Με τα σημερινά δεδομένα, είναι αναγκαία η μείωση του αριθμού των υπαρχόντων μονάδων και η αύξηση της ισχύος των υπολοίπων.
Όπως δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες που έχει η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στο υπ. 'Αμυνας είναι οι εξής:
* H έγκριση της Νέας Δομής Δυνάμεων που θα εξασφαλίσει πόρους και προσωπικό με τη δραστική μείωση μονάδων και σχηματισμών.
* O έλεγχος των οικονομικών στοιχείων των Γενικών Επιτελείων.
* Η ταχύτατη αξιοποίηση των ΝΑΤΟϊκών κονδυλίων για κατασκευή τεχνικών έργων που κινδυνεύουν να χαθούν.
* Η διερεύνηση δυνατοτήτων πώλησης παλαιών στρατιωτικών υλικών, που για πρώτη φορά θα αποφέρει ουσιαστικούς πόρους στα δημόσια ταμεία.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τρεις νέες υπεραγορές Smart
- Αποχώρηση-έκπληξη από το Dancing On Ice!
- Dancing on ice: Αποχώρησε ο Θέμης Γεωργαντάς. Βίντεο, σχόλια
- "Νυφικό σε τιμή ευκαιρίας". Όλα πωλούνται!
- Τα… κόλπα του Facebook!
- Κωδικοί για... hackers
- Ο Α. Συσσοβίτης τώρα και επιχειρηματίας
- Oικογενειακή τραγωδία στην άσφαλτο
- Μοιραίο τσίμπημα
- Στα γενέθλια του tvxs: site ενωμένα, ποτέ νικημένα. Του Σ.Κούλογλου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Athina984

- Τελευταία Νέα Athina984
- Στα ... χακί ο «Καλλικράτης»
- Μοιραίο τσίμπημα
- ΗΠΑ: Σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατία
- Χωρίς μετρό, τραμ, ΗΣΑΠ την Τρίτη
- Πράσινο το ντέρμπι
- Πράσινο το ντέρμπι
- Αυξάνονται οι νεκροί
- Καρατζαφέρης: Πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας
- ΠΑΣΟΚ: Μείζον η επιτυχία της κυβέρνησης
- Λιβύη: Δεν τον παραδίδουν στο ΔΠΔ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας
- Ηράκλειο: Πονοκέφαλος για την Πυροσβεστική η νέα "μόδα"
- "Νυφικό σε τιμή ευκαιρίας". Όλα πωλούνται!
- Τρεις νέες υπεραγορές Smart
- Η "εκρηκτική" Chloe Sims ξαναχτυπά!
- Δεν συμφώνησαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι για τη μείωση του ελλείμματος
- Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός
- Εταιρεία θέλει να κατασκευάσει βάση στη Σελήνη
- Προϋπολογισμός-φωτιά στην τσέπη μας-Μειώσεις μισθών και φορo... κεραμίδες για όλους
- Ο George Clooney στον ρόλο του Steve Jobs