Σπάρταθλον 2014

Σημαντικοί αθλητές μεγάλων αποστάσεων από 42 χώρες αναμένεται να λάβουν μέρος στο Σπάρταθλον 2014, το οποίο συμπληρώνει φέτος 32 χρόνια. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Ξεκινά το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου από την Ακρόπολη και θα ολοκληρωθεί 36 ώρες αργότερα και μετά από 246 χμ. στο άγαλμα του Λεωνίδα, στην Σπάρτη. Θα αγωνιστούν για πρώτη φορά δύο μεγάλοι αθλητές των υπεραποστάσεων. Πρόκειται
για τον Ελληνοαμερικανό Dean Karnazes, ο οποίος έχει τρέξει 50 μαραθώνιους σε 50 Πολιτείες των Η.Π.Α. σε 50 εβδομάδες και τον Αμερικανό Jan Olsen, παγκόσμιο πρωταθλητή των 24 ωρών της Διεθνούς Οργάνωσης Υπερμαραθωνοδρόμων το 2013

Ο Dean Karnazes θα ακολουθήσει μάλιστα και τη λεγόμενη «δίαιτα του Φειδιππίδη», δηλαδή θα τρέφεται με σύκα, καρπούς, ελιές και νερό.

Με αφορμή τον αγώνα ο Βρετανός δημοσιογράφος, Barney Spender, πραγματοποιεί τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ με τίτλο "The Road to Sparta", ενώ θα ακολουθήσει τέσσερις δρομείς, μεταξύ αυτών και ο Karnazes κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μιλώντας στην Ελευθερία Πάντζιου μίλησε για τους λόγους, που τον οδήγησαν στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ: «Είναι ένα πρότζεκτ που υπήρχε στο μυαλό μου, από τότε που έμαθα για το Σπάρταθλον. Πρέπει να ήταν όταν ζούσα στην Ελλάδα και εργαζόμουν στον Athens International Radio. Κάλυψα το Σπάρταθλον νομίζω το 2006. Οπότε το γνώρισα, το αγάπησα και έγραψα γι' αυτό. Όταν έφυγα από την Ελλάδα, ήρθα στη Γαλλία, δούλεψα για το Radio France International και γύρισα στην Ελλάδα για να κάνω ένα ραδιοφωνικό ρεπορτάζ για το Σπάρταθλον. Και τότε ήταν που σκέφτηκα ότι αυτό είναι ένα πολύ ωραίο θέμα αλλά κανείς δεν το γνωρίζει. Είναι μία φανταστική ιστορία και σκέφτηκα ότι ίσως ο καλύτερος τρόπος να τη μεταφέρεις είναι στην οθόνη».

To ντοκιμαντέρ του Barney Spender χρηματοδοτείται αποκλειστικά με τη μέθοδο του crowdfunding και μέσω της πλατφόρμας του Indiegogo.
Keywords
Τυχαία Θέματα