Διαδικασία προσφυγής για δικαιώματα των επιβατών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα και το Λουξεμβούργο να υιοθετήσουν τα αναγκαία μέτρα για τη σωστή εφαρμογή των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν που προβλέπονται από τον κανονισμό 181/2011.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, στην Ελλάδα οι αρμόδιες εθνικές Αρχές δεν μπορούν να επιβάλουν τους κανόνες, περιλαμβανομένων των κυρώσεων, αναφορικά με ορισμένες υπηρεσίες λεωφορείων και πούλμαν που καλύπτονται από τον κανονισμό.

Ο

κανονισμός ορίζει τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με λεωφορεία και πούλμαν στην ΕΕ και άρχισε να εφαρμόζεται την 1η Μαρτίου 2013, ημερομηνία μέχρι την οποία όλα τα κράτη- μέλη δεσμεύτηκαν βάσει της νομοθεσίας να εκπληρώσουν τις σχετικές απαιτήσεις. Τα αιτήματα της Επιτροπής λαμβάνουν τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης στο πλαίσιο της διαδικασίας επί παραβάσει της ΕΕ.

Η Ελλάδα και το Λουξεμβούργο πρέπει εντός δύο μηνών να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή τα μέτρα που έχουν λάβει για τη σωστή εφαρμογή του κανονισμού, στην αντίθετη περίπτωση η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την Ελλάδα και το Λουξεμβούργο στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα