Σλοβένοι: αποτυχημένη η κυβέρνηση

Η πλειοψηφία των Σλοβένων θεωρεί ότι η τωρινή κυβέρνηση με επικεφαλής την πρωθυπουργό Άλενκα Μπράτουσεκ είναι λιγότερο επιτυχημένη στη μάχη κατά της οικονομικής κρίσης σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία Episcentar.

To 39,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι για τη δράση της κατά της κρίσης ξεχώρισε η κυβέρνηση του Μπορούτ Παχόρ το 2008-2011 και το 34,4% πιστεύει ότι στο πεδίο αυτό ήταν επιτυχημένη

η κυβέρνηση του Γιάνεζ Γιάνσα που είχε τα ηνία της χώρας μέχρι και πριν από δύο μήνες.

Επιτυχημένη στον αγώνα κατά της κρίσης θεωρεί την τωρινή κυβέρνηση το 26,4% των ερωτηθέντων.

Η έρευνα δείχνει σημαντική πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης λόγω των μέτρων κατά της κρίσης που ανακοίνωσε πρόσφατα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ και η εξοικονόμηση πόρων από τους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Πριν από έναν μήνα, σε έρευνα που διενεργήθηκε από την ίδια εταιρεία, το 62% των ερωτηθέντων στήριζε την Άλενκα Μπράτουσεκ.

Στην τηλεφωνική έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό της πύλης στο διαδίκτυο της "Telekom Slovenije", οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να διατυπώσουν τη θέση τους και για την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ.

Το 88% των Σλοβένων απάντησε ότι στηρίζει την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ και το 12% δήλωσε ότι δεν τη στηρίζει.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα