Σλοβενία: Έρευνα σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού

Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών της Σλοβενίας (NBI) διεξάγει έρευνες στην κατοικία της πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Άλενκα Μπράτουσεκ στην πόλη Κράνι και στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της (Συμμαχία της Άλενκα Μπράτουσεκ), στη Σλοβενική Βουλή, στη Λιουμπλιάνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της σλοβενικής αστυνομίας, Ντράγκο Μενεγκάλια δήλωσε ότι οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από μέλη του τμήματος για το οργανωμένο και το οικονομικό έγκλημα της ΝΒΙ, επειδή η πρώην πρωθυπουργός θεωρείται ύποπτη για κατάχρηση εξουσίας.

"Έρευνες
διεξάγονται σε πέντε τοποθεσίες, με εντολή των δικαστικών αρχών. Συλλέγονται πληροφορίες και στοιχεία, καθώς υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες για κατάχρηση εξουσίας" δήλωσε ο κ. Μενεγκάλια, προσθέτοντας ότι κανένας από τους ύποπτους δεν έχει προσαχθεί.

Τα σλοβενικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η αστυνομία ερευνά και την έδρα της κυβέρνησης και ότι αργότερα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ο δικηγόρος της πρώην πρωθυπουργού, Αλεξάντερ Τσέφεριν δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό POP TV, ότι η αστυνομική έρευνα συνδέεται με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε πέρσι, όταν η Άλενκα Μπράτουσεκ, ενώ η πρωθυπουργική της θητεία έληγε, έθεσε υποψηφιότητα για μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τελικά, η υποψηφιότητά της δεν εγκρίθηκε και η νέα κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Μίρο Τσέραρ, πρότεινε για Επίτροπο στην ΕΕ τη Βιολέτα Μπουλτς.

Με τις υποψίες ότι η διαδικασία ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της πρώην πρωθυπουργού σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις της κυβέρνησής της ήταν παράνομη ασχολήθηκε και η Κρατική Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, αλλά τα πορίσματα δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα