Σκληρή κριτική Σαρκοζί

Λάθος χαρακτήρισε την ένταξη της χώρας μας στην ζώνη των χωρών του ευρώ ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

«Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη. Η οικονομία της δεν ήταν έτοιμη. Μπήκε με λάθος νούμερα. Κι αυτό είναι που πληρώσαμε τους τελευταίους μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρκοζί στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε χθες,

μετά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. «Ας μην κρυβόμαστε», δήλωσε, «ούτε εγώ, ούτε η κ. Μέρκελ ήμαστε στο προσκήνιο όταν η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ευρωζώνη».

Ερωτηθείς σχετικά με τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι, αυτό μπορεί να επιτευχθεί χάρις στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και πρόσθεσε ότι, έχει εμπιστοσύνη στη χώρα μας.

Στα τεκταινόμενα στη Γαλλία, για την πλειοψηφία, ο Νικολά Σαρκοζί επέδειξε την αποφασιστικότητά του και την εμπειρία του, στη διάρκεια της συνέντευξης, την πρώτη τηλεοπτική παρέμβασή του από τον Φεβρουάριο του 2011, στην οποία εμφανίστηκε ως παιδαγωγός και σωτήρας, σχολιάζει η εφημερίδα «Le Monde» στην ηλεκτρονική σελίδα της.

Αντίθετα, για την αντιπολίτευση, όπως αναφέρει το άρθρο, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο οικονομίας και ανάπτυξης, επιχείρησε να καμουφλάρει τον απολογισμό του, ο οποίος κρίθηκε απογοητευτικός, πίσω από τις δυσκολίες που επέφερε η κρίση. Χωρίς ακόμη να είναι επισήμως υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, έδωσε την εντύπωση ότι βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία, επισημαίνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα