Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη στην Bουλή

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Κυριάκου Μητσοτάκη με το ΠΑΣΟΚ σημειώθηκε χθες με την απόσυρση διάταξης του υπουργείου Οικονομικών που είχε υπογράψει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η οποία προέβλεπε ότι πληρωμές του δημοσίου μπορούν να γίνονται ακόμη και αν οι σχετικές αποφάσεις δεν έχουν δημοσιευθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Στη συνέχεια η Εύη Χριστοφιλοπούλου

ανακοίνωσε ότι η διάταξη αποσύρεται, παρότι έφερε την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπογραμμίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης, είχε αποδεχθεί και υπογράψει τη σχετική τροπολογία που είχε εισηγηθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σκληρή κόντρα στην βουλή μεταξύ του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την μετατροπή συμβάσεων στους δήμους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πόρισμα των ελεγκτών του ΑΣΕΠ για τις παράνομες προσλήψεις στο Δήμο Κερατσινίου, το οποίο περιλαμβάνει γνωμοδότηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, που ως εργατολόγος, πριν από την εκλογή του, επεσήμανε ότι δεν έπρεπε να γίνουν οι προσλήψεις, διότι οι υποψήφιοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Απαντώντας ο κ Μητρόπουλος τόνισε ότι δε χαρακτήρισε ποτέ παράνομους τους υπαλλήλους που απολύθηκαν αλλά στην γνωμοδότηση του αναφερόταν στα αυστηρά κριτήρια που είχε θέσει η κυβέρνηση Καραμανλή για τη πρόσληψη των συμβασιούχων.

Στην Εισαγγελία Εφετών θα καταθέσει σήμερα η δήμαρχος Ζωγράφου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος πέντε δημάρχων, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων υπαλλήλων. Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Χαλανδρίου πήρε προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη. Υπενθυμίζεται ότι οι δήμαρχοι προσέρχονται με την κατηγορία της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.

Προβάδισμα πέντε ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύεται στο «Ποντίκι». Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27%, η ΝΔ 22%, ακολουθούν η Χρυσή Αυγή 7%, το ΠΑΣΟΚ 6,5%, το Ποτάμι 6% και το ΚΚΕ 5,5%. Οριακά εντός Βουλής οι ΑΝΕΛ με 3%, ενώ η ΔΗΜΑΡ συγκεντρώνει 1,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα