Σκληρές διαπραγματεύσεις

Κορυφώνονται οι διεργασίες σε Μαξίμου και Συγγρού για το όνομα του νέου πρωθυπουργού και τη συγκρότηση κυβέρνησης, στη σκιά όμως του ευρωκλοιού πιέσεων και απαιτήσεων. Τον τόνο των εξελίξεων αναμένεται να δώσει η σύγκληση στις 12.00 υπό τον Γιώργο Παπανδρέου του υπουργικού συμβουλίου, πιθανότατα του τελευταίου. Τρία παραμένουν τα ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού, αυτά του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμου,

του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, Νικηφόρου Διαμαντούρου και του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος έρχεται σήμερα από την Ουάσιγκτον στην Αθήνα.

Η τελευταία κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρει πως οι επικοινωνίες ΠαπανδρέουΣαμαρά πραγματοποιήθηκαν με θετικές προσεγγίσεις για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.  

«Η ΝΔ στηρίζει μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και ειδικό σκοπό. Η κοινωνία πρέπει να εκφραστεί και σύντομα να αποφασίσει τι θέλει. Μπορεί να θέλει να φύγουμε από την Ευρώπη και το ευρώ, όπως λέει το ΚΚΕ, ή να διαδηλώνει και να σπάσει ξενοδοχεία όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Διαβάστε επίσης εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα