Διεθνή πρωτοσέλιδα

Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ενημέρωσης.

BBC: “Ενώπιον κρίσιμης ψήφου εμπιστοσύνης ο Μπερλουσκόνι, την ώρα που εντείνονται οι φόβοι ότι η Ιταλία θα είναι το επόμενο θύμα της κρίσης στην Ευρωζώνη”.

“Οι Έλληνες σε συζητήσεις για τον νέο Πρωθυπουργό”.

Sky News: “Στα ύψη τα ιταλικά ομόλογα εν μέσω του αιτήματος να παραιτηθεί ο Μπερλουσκόνι” - “Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον Πρωθυπουργό στην Ελλάδα”.

CNN:
Άρθρο του Marco Vicenzino σχολιαστή διεθνών θεμάτων.
“Τι χρειάζεται η Ελλάδα: λιγότερες δαπάνες στον δημόσιο τομέα – οι έλληνες πολιτικοί πρέπει επιτέλους να ωριμάσουν – η συνήθειά τους να βάζουν τα ατομικά βραχυπρόθεσμα κέρδη τους πάνω από το συλλογικό καλό θα πρέπει να αναστραφεί. Η αποτυχία να το πετύχουν δεν θα κάνει τίποτε άλλο από το να αυξάνει συνεχώς τον κυνισμό και την απογοήτευση και να οδηγεί τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας στο εξωτερικό. Κανείς δεν θα είναι πια δυνατό να επενδύσει σε αυτήν τη χώρα”.  

Financial Times: “Σε επικίνδυνη ζώνη τα ιταλικά ομόλογα”.

NYT: “Eλλάδα και Ιταλία βαθαίνουν την κρίση στην Ευρωζώνη”.

Άρθρο του Landon Thomas: “H δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί από την Πρωθυπουργία φέρει ένα καταστροφικό χτύπημα στην πολιτική δυναστεία των Παπανδρέου και είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ανατροπές στο εσωτερικό του κόμματος που ο πατέρας του δημιούργησε”.  

Wall Street Journal: “Παλεύει να κρατηθεί στην εξουσία ο Ιταλός Πρωθυπουργός”.

Reuters: “Οι Έλληνες δε μπορούν να καταλήξουν σε νέο πρωθυπουργό” - "Οι αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυσκολεύονται να συμφωνήσουν σε έναν νέο πρωθυπουργό, παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΕ για γρήγορη κάλυψη του πολιτικού κενού ώστε νβα επιτευχθεί η οικονομική σωτηρία της χώρας και εν συνεχεία ολόκληρου του ευρώ" αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι "χάθηκε ακόμα μία ημέρα, καθώς τη Δευτέρα δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε ένα κοινό σημείο".

Frankfurter Allgemeine: “Στη γωνία ο Σαμαράς – τώρα ίσως θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια ανταρσία στο εσωτερικό του κόμματός του”.

Le Monde: “Σήμερα θα γίνει γνωστός ο νέος Πρωθυπουργός στην Ελλάδα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα