Σινεμά στην Τεχνόπολη

Με την προβολή των ταινιών «Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου» στις 9 και τέταρτο και «Insomnia» στις 11 και μισή, συνεχίζονται οι προβολές στο «Θερινό Σινεμά» της Τεχνόπολης.

Φέτος, οι προβολές είναι αφιερωμένος στον σκανδιναβικό και τον χολιγουντιανό κινηματογράφο. Ειδικότερα, προβάλλονται δύο σκανδιναβικές ταινίες των οποίων αργότερα κυκλοφόρησαν και αμερικανικές διασκευές: ο νορβηγικός Φόνος στην ομίχλη, (Insomnia, Erik Skjoldbjærg, 1997) καθώς και η αμερικανική μεταφορά του, Insomnia (Christopher Nolan, 2002) αλλά και
η δανέζικη ταινία Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου (Brødre, Susanne Bier, 2004) και η αμερικανική μεταφορά της Brothers (Jim Sheridan, 2009). Το πρόγραμμα συμπληρώνει η σκανδιναβική διασκευή του βιβλίου του Σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον, Το κορίτσι με το τατουάζ (Män som hatar kvinnor, Niels Arden Oplev, 2009). Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την εν λόγω ταινία, η οποία, παρόλη τη διεθνή επιτυχία της και τη βράβευσή της, μεταξύ άλλων, από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου, εξακολουθεί να μην είναι τόσο γνωστή και διαδεδομένη όσο η αμερικανική μεταφορά που κυκλοφόρησε το 2011.

Οι προβολές πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα «Det Danske Institut I Athen», την Πρεσβεία  της Νορβηγίας,  το Νορβηγικό Ινστιτούτο στην Αθήνα και το Σουηδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα. Καθώς επίσης και σε συνεργασία με τις εταιρείες διανομής Ama Films, Odeon και Spentzos Films.
 
Οι προβολές ολοκληρώνονται το Σάββατο 14 Ιουλίου, με την ταινία «Το κορίτσι με το τατουάζ» (Män som hatar kvinnor, Niels Arden Oplev, 2009) στις 9 και τέταρτο το βράδυ.

Η τιμή του ημερήσιου εισιτηρίου είναι 5€.
Keywords
Τυχαία Θέματα