Σφοδρή αντιπαράθεση

Το κλίμα έντασης στις Σκουριές Χαλκιδικής, με φόντο την εξόρυξη χρυσού, δεν λέει να κοπάσει. Μία ημέρα μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο Χονδρό Δένδρο μεταξύ μεταλλωρύχων και διαδηλωτών, που αντιδρούν στις εργασίες της Eldorado Gold, σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα μεταλλεία. Τις τελευταίες ώρες καταγγέλθηκαν στην αστυνομία φθορές σε δύο οχήματα, που ήταν σταθμευμένα στην Ιερισσό Χαλκιδικής, και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ανήκουν σε εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού, αλλά

κι ένας προπηλακισμός μεταλλωρύχου που κατευθυνόταν στη δουλειά του.


Σφοδρή αντιπαράθεση, μέσω του Αθήνα 9.84, μετά τα χθεσινά γεγονότα. «Δεν υπήρξαν κουκουλοφόροι στα επεισόδια, αλλά κάτοικοι που φόραγαν κουκούλες λόγω του κρύου», δήλωσε στον Ηλία Κανέλλη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το κόμμα δεν εναντιώνεται στους βιομηχανικούς εργάτες, αλλά σε δήθεν επένδυση πολυεθνικής καναδικής εταιρίας, που ήρθε στη Χαλκιδική για να τη ρημάξει και μετά να πάρει τα κέρδη της και να φύγει».

Για ψεύδη κατηγόρησε την βουλευτή ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων επιφάνειας στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, Γιώργος Χατζής, προσθέτοντας πως ψάχνουν να βρουν τρόπους να σταματήσουν την πρώτη επένδυση που γίνεται στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα