Κρίσιμα ραντεβού Βαρουφάκη στις ΗΠΑ

Κρίσιμα ραντεβού του υπουργού οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στις ΗΠΑ και ενώ η διήμερη συνεδρίαση του euroworking group Τετάρτη και Πέμπτη θα κρίνει εν πολλοίς τις αποφάσεις της συνόδου των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 24 Απριλίου. Η διαδικασία που θα καταστήσει αποτελεσματικότερη και ταχύτερη τη διαπραγμάτευση, αλλά και οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε Αθήνα και ΔΝΤ

στο επίκεντρο της συνάντησης Βαρουφάκη-Λαγκάρντ τα ξημερώματα στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ραντεβού αυτό ζητήθηκε να υπάρχει ανοιχτή πρόσβαση για τα τεχνικά κλιμάκια σε όλους τους φακέλους των υπουργείων για έλεγχο, ενώ την ίδια ώρα το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως το ΔΝΤ ζητεί από την Ελλάδα περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ.

«Η Ελλάδα σκοπεύει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της εις το διηνεκές, δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών. Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με την Ελλάδα ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη, προσθέτοντας πως η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για πιθανή χρεοκοπία της χώρας δεν είναι προς το συμφέρον της.

Ωστόσο αιχμές για τον ρόλο μικρομεσαίων στελεχών των «θεσμών», τα οποία «αυτονομούνται και ακολουθούν δική τους ατζέντα», όπως λέει, αφήνει ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική.

«Ανοησίες» χαρακτήρισε τα περί πτώχευσης την Μεγάλη Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, με ανάρτησή του στο Facebook διαβεβαιώνοντας ότι οι κρατικές υποχρεώσεις ως το τέλος του μήνα μπορούν να αποπληρωθούν.

Τώρα που η κυβέρνηση φαίνεται να βγάζει τη Μεγάλη εβδομάδα, μπορεί με άνεση να σκεφτεί κάτι για την εβδομάδα της διακαινησίμου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το ταξίδι Βαρουφάκη. Διερωτάται γιατί έπρεπε να πάει εκτάκτως ο κ. Βαρουφάκης στην Ουάσιγκτον ξημερώματα Μ. Δευτέρας για να διαβεβαιώσει ότι θα πληρώσει κανονικά τη δόση.
Keywords
Τυχαία Θέματα