Σφοδρές μάχες στη Μιζουράτα

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών ξέσπασαν απόψε μεταξύ των λίβυων αντικαθεστωτικών και των δυνάμεων που είναι πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στην πόλη Μιζουράτα στη δυτική Λιβύη, την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί και πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί.Οι μάχες άρχισαν να εντείνονται στο κέντρο της παραλιακής αυτής πόλης λίγο πριν βραδιάσει, πρόσθεσε η ίδια
πηγή.

Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, οβίδες ερρίφθησαν από τις κυβερνητικές δυνάμεις κοντά στη λεωφόρο Τρίπολης, που είναι η κύρια αρτηρία που χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη. "Θέλουμε το ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσει επίθεση στη λεωφόρο Τρίπολης, δεν υπάρχουν άμαχοι εδώ", δήλωσε ένας αντικαθεστωτικός που κατονομάστηκε μόνον ως "Μοχάμεντ αλ Μιζουράτα".Κάποιοι αντικαθεστωτικοί σημείωσαν ότι φοβούνται πως θα ακολουθήσει μια νύχτα μαζικών βομβαρδισμών στην τρίτη σε μέγεθος αυτή πόλη της χώρας, η οποία έχει σε μεγάλο βαθμό εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους της.

"Χθες τη νύχτα έπεφταν βροχή οι οβίδες", δήλωσε παράλληλα ο Χάζαμ Αμπού Ζέιντ, κάτοικος της Μιζουράτα που πήρε τα όπλα για να υπερασπιστεί την πόλη του.

Καντάφι προσπάθησε να ξαναπάρει τον έλεγχο του λιμανιού. Αν καταλάβει το λιμάνι όλα θα έχουν τελειώσει", δήλωσε επίσης ο Μοχάμεντ αλ Ουακόχι, ένας άλλος κάτοικος της πόλης, ο οποίος έχει καταφύγει μαζί με επτά οικογένειες σε σπίτι κοντά στο λιμάνι.

Το λιμάνι της Μιζουράτα, το μόνο σημείο από το οποίο μπορεί να υπάρξει πρόσβαση στην πολιορκημένη πόλη, επιτρέπει τη μεταφορά αγαθών, φαρμάκων και όπλων για τους κατοίκους της και τους αντικαθεστωτικούς που μάχονται κατά των κυβερνητικών δυνάμεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα