Σερβία: βήματα προς την ένταξη

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε δήλωσε ότι η εκπόνηση του διαπραγματευτικού πλαισίου για τις ενταξιακές διαβουλεύσεις με τη Σερβία σύντομα ολοκληρώνεται και ότι αναμένεται η διαδικασία ελέγχου να αρχίσει μετά τις θερινές διακοπές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα θα παραδώσει το σχέδιο διαπραγματευτικού πλαισίου στις αρμόδιες υπηρεσίες για διαβούλευση και στόχος μας είναι να το προωθήσουμε στις χώρες - μέλη πριν από τις διακοπές, ανέφερε ο κ. Φούλε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο

Επίτροπος της ΕΕ είπε ότι αναμένει η εξέταση, πολύμηνη διαδικασία επιτήρησης της κατάστασης, πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, να ξεκινήσουν μόλις λειτουργήσουν ξανά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα.

Ο κ. Φούλε ανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Βελιγράδι ο αναπληρωτής διευθυντής Διεύρυνσης, Γιουστ Κόρτε για συνομιλίες ενόψει της προετοιμασίας της διαδικασίας ελέγχου και ότι ο ίδιος θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Σερβίας στα μέσα Ιουλίου.

Ο κ. Κόρτε αντικατέστησε τον Στέφανο Σανίνο, ο οποίος από χθες ορίστηκε επικεφαλής της ιταλικής αποστολής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα